Bumi Indigo

Sunday, February 20, 2011

alamak! kecoh habess..

assalamualaikum sume!
first af all, slamat menyambut maulidurrasul.
selawat dan salam ke atas junjungan Nabi besar kite, Nabi Muhammad s.a.w.
haa. dis tyme, mim nak story satu cerite ngan korang.
memang gempak abess laa.
sumenye pasal seekor binatang.
abes kecoh satu pasaraya.(tempat kerja mim le) hihi.


hee. nampak tu? spesies nilahh yang nuat kacau bilau tadi. hish.
nak dijadikan cerite, ade sekor burung terlepas masuk dlm pasaraya. aduyaii.
ape lagi, bising la bigboss. bukan ape, takot2 siren kecemasan bunyi jerk.
hurmm.

''sume pegang batang nyapu. se sorang. boys and girls.'' bos mim cakap le tuhh.
ayya. camne nihh. abehh la ayu aku. pi kerja, tengok2 pegang batang penyapu.
tak kiralah, ape nk jadik. janji boleh balik umah awal. bos dah mention awal2,
selagi tak dapat, tak bleh balik. aduhh. nak tak nak.
wahai puteri syamimi, andai wajib sertai kempen cacthing the bird!
tapi, mood geram bertukar jadik mood happy.
haaha. mane taknye, sume staff duk pegang penyapu. setiap sudut, sure ade staff 
yang da ready dengan batang penyapu masing2. haha. lawak abes. cube korang imagine.
custumer pom naek takut. haha.

mim memang semangat giler nak tangkap si bird tuhh. hehe.
lari sane, lari sini, lompat lagi, lompat. 
haha. riuhh sesangat.

lastly, naseb baek ade hero yang dapat tangkap.
time kasehh tak terhengga kat staff yang berani mati ni yep..:
..tengku fahmi tengku zahwin..
..syafiq..
..mat pat..
..bosku..

dan tak ketinggalan, mim juge. hihi.
akhirnya, sume staff dibenarkan balik.
hari nih balik lewat kerana kau wahai si BURUNG.
len kali, kalau berani masuk lagi, mim tembak.
okehh.
last warning.

HEHE. 

salam perpisahan.:)



2 comments:

Misz Jenny said...

nak tembak? mcm la dye brani sgt...haha

Cahaya Keharumanku.. said...

haha. lu jgn cabar gua la brader. hihi.
segalanye mungkin. :)