Bumi Indigo

Tuesday, April 26, 2011

Seharian Bersama . . .

Madame Yati
malu nak bercerita.tangan segan ta terkata.hati berkata tak perlu bercerita.sesi belajar bahasa perancis yang menyeronokkan dan meletihkan kot. ops! sorry madame.memang superb la. dengan waktu yang suntuk muntup tu, madame share pengalaman menuntut di France. haa.semua bende kite sembang.eiffel tower,lyon,monacco skali.sedar ta sedar, tounge dah makin liat nak sebut bahasa2 perancis yang sememangnye indah teramat itu.yang ku ingat hanyalah je t'aime. (haha. ayat tu sampai ke tua pun aku hafal kot). ececeh. ngade betul. papepun, thank you madame.pray for me.ta lame da nie nak interview jadi cikgu perancis nie.hehe. boleh ke nie??

Sahabat
yehaa.ini port yang aku paling shukke.selepas berhempas pulas menyeksa diri speak francais, akhirnya santai santai la plak.one by one aku pegi kutip sahabat kat rumah and kat tempat kerja skalipun.hehe.ampun bos.heppinye kan. walaupun sekejap je dapat bersame, tapi perghh.heboh.kecoh.aku sayang korang.wina,qilah,atin, mirah.ken kali kite enjoy lagi erk. tapi, aku agak terkilan coz ada yang ta dapat join kami atas sebab tertentu.hurmm.nielaa memori yang sempat dirakam.
me and aqilah. sweet. :)
weena and atin. happy mood. :)

Team handball
haa.dalam diam diam, sempat lagi aku pegi jadi cheer leader.haha. ops! okehh.aku tipu je. pasukan sorak ta rasmi! memang sengit.awal awal aku sokong skolah aku, tpi, dah kecundang di tengah jalan. aku pun ape lgi dengan cik weena zamri dan ayahnye yang sempoi riuh rendah sorak sekolah laen plak.heboh. papepun,tahniah kepada team SBPI Batu Rakit dah dapat masuk semi final (team nie la yg aku sorak.hehe.mmg patut menang) :)
cempat lagi posing kat bas team. :)

Bomba dan Penyelamat
babak sedih bermula.sedang aku syok jadi cheergirl. tiba tiba asap keluar berkepul kepul di udara. hitam pekat. ngeri lagi ngeri lah. ta tahu macam ne nak xplain. lantas, aku dengan lagak pro, menggunakan henset separa mahal (awas! penipuan) itu, dail 999. fuuhh. cakap kolumpo beb. cayya lah.
''cik. di sini ade kebakaran nih.datang cepat cik.rumah rapat2nie. dah merebak pun."
"ye. anggota kami dalam perjalanan. harap bersabar."
*actually babak sebahagian dialog terpakse dirahsiakan.harap maaf.
sempat rakam...


punye la lambat cik abang bomba datang. dah la sempat lagi tanye2 name. aduyai. ta dapat diselamatkan. papepun. aku BANGGA dapat membantu. hihi.

Demikian sudah seharian bersama madame, sahabat, handballers, dan juga team bomba.
Hari yang mendewasakan. :)

Sunday, April 24, 2011

Kawan :))

Perkenalan
hurmm. tangan dihulur.disambut balik. saya tanye nama awak.awak tanye nama saye balik.mulai saat itu kita dah kenal.kita jadik KAWAN.ouchh! ringkasnya.tak perlu hantaran ribuan,tak perlu pun nak bagi itu ini. yang penting ikhlas kan. tu yang saya cakap lah.then, awak angguk je.betul la tu kot.ikhlas tu penting.dan mulai detik itu, kite hanyut. hanyut dalam dunia kita. kite bagai tv dengan remote. ta boleh duduk jauh jauh.kena rapat rapat aje.hehe. (eheh, betul ke? betul la tue.. )


Dunia kita
bermula di sini.kita sama sama belajar erti persahabatan.oh yaa? berhulu dan berhilir mesti bersama aje.hurmm.sweet kan.kalau la masa boleh diundur balik.kita mam sama sama.maen sama sama.aduhaii. masa memang selalu cemburukan kita.sekarang, kita dah jauh.jauh,jauh sangat.bak kata orang, sorang di Malaysia, sorang lagi di Nyamnar.dan saya pasti awaklah di nyanmar tu.ahaks.saya mahukan masa lalu.sungguh !

Dunia aku
jauh.jauh.jauh,mungkin itu yang membuatkan kita pun dah makin jauh.mungkin salah aku.mungkin kamu.dan mungkin situasi. yarh! aku yakin,situasi. bukan kamu penyebabnya. kerana aku sayang sayang kamu.kita dah makin renggang.macam perenggan blog ni kot.tapi, kalau tiada ubat, mungkin akan lebih jauh macam intro blog ini dengan penutupnya.aku rindukan kamu yang dulu.sumpah.aku rindu.maaf ku hulur andai ada yang trase.ini sekadar luahan hati seorang teman.terima kasih krana sudi menjengah.

ini permintaan hati aku.
teman yang setia menunggu waktu lalu kembali

('',)

Saturday, April 23, 2011

Aku Sayang Ini.. ('',)


 walaupun simple mimple jeh, but, mim bangge coz mim beli gune duit gaji sndri. wahaha. bannge la sangat. ehh, sat.
..PESANAN PENAJA..

~JANGAN CURI TAW~
~JANGAN CUBE NAK HANTAR VIRUS~
~PASTIKAN TANGAN BERSIH KLU NAK PEGANG~

wahaha. menyampah ! tu pun nak cakap kat sini ke.
sekali lagi mim tegaskan, ini belog mim.
so, haha. fikir2 kanlah. :)) 

choww .

Wednesday, April 20, 2011

Episod Khas Lagi Ekslusif ! !

hehe, to my dear friend,
dedikasi ini ku reka khas untukmu. 
tak daya nak jalan bawa present ke rumahmu 
dari jauh ku kirim salam. hehe
NUR AQILAH AHMAD
..selamat hari lahir..

semoga sentiasa dipermudahkan jalanmu oleh Allah
sayang sayang kamu selalu
('',)

''pertemuan dan perpisahan adat manusia biasa,
hilang di mata tapi di hati tidak lupa,
berdoalah kita agar aman dan sentosa,
semoga bertemu kita pula di laen masa''

''ALLAH SELAMATKAN KAMU''

Pak cik Fesbuk sengal

untuk pertama kali mim mengepost about my beloved social network iaitu cik abang fesbuk. haha. memang tak dinafikan, today i got notifications yang tak pernah tahu erti henti. hadeh. semuanya gara2 si pakcik hemsen. nah. ni dia topiknye. 
see what you'll look in the future.

hayyo. bunyi cam menarik je ann? that's why tangan mim pom gatal je nak klik. ta disanga sangka itu adalah VIRUS. waaaa. macam2 automatik keluar dari mulut mim. ta terkate wehh. ye laa virus masuk kampung la katekan. zupp.@&^!#$@!!*p

hasilnye, dengan hanya satu klik, muke mim di waktu tua tersebar kat seluruh wall facebook kawan2. malu.bengang. and paling penting boolah. hadeh.naseb badan. nak taw camne muke mim waktu tua. meh nak tunjuk.
haa. da puas gelak.ekcelly, mim dah tukar pic nie.
yang ni encem ciket.hehe. :)

in a second, macam2 komen yang mim dapat. nak tergelak pom ade. ta kire nak post komen2 korang kt blog nim. kasik pengajaran cket.
++wow. cute giler kawan aku nim++
++laa. mimi. mu nie laki rupenmye++
++bakpe jadi laki ni mie++
++semak gile mu mie++
++cute r ngko.kite besfren sampai tue laa.jnji taw++

haa.apesal korang senyum2.ade yang terkena ke.
kesimpulannya, xperlu la nak judge2 muke korang. 
tu semua kerja Allah. 
lagipun, nmpak sgt nak tipu, 
aku yang cute pom boleh jadik laki plak.

''kite hanya mampu merancang,
 Allah yang Maha Menentukan''

Saturday, April 16, 2011

Local vs Abroad . .

Bonjour ! hurmm. jom sembang2. since mim have no idea dah, so, inilah topic yang menjadi pilihan jari jemari mim. anda kesah? bagus. teruskan membace. let's ur finger do the walking here.hehe..

~STUDY LOCAL VERSUS ABROAD~

   LOCAL  
++u kat mesia nim ade pengiktirafan MQA. so++
++tougher. medic kat mesia susah la dowh++

++jimat kos beb. no need tempah flight balek raye++
++family boleh dtg lawat ebery second++
++makanan halal senang nk dapat.tak yah kfc pom++
++ngko tak miss musim durian. haha++
++kurang ummmphhh la cket++

   ABROAD  
++orang tabik springgg beb++
++junior kat school hebohlaa ngko blh pi obersea++
++boleh jumpe minah salleh s***i.haha.ops++
++salji free. tak perlu beli tiket themepark pom++
++jauh berjalan, LUAS pemandangan++
++automatic ngko jadik anak yg berdikari++
++syllibus medic obersea easier than malaysia.++
++tsunami.gempa.rusuhan.taufan. pilih satu. hihi++


cakap2 orang, study oversea la boleh tentukan sekuat mane iman kite. goyah ke, semakin mantap ke. diri sendiri yang tentukan.


hurmm. setelah difikir fikir kan, eloklah mim belajar di tut tut tut. ececeeeh. rahsie. ibarat siang menunggu malam laa. mim tertunggu ade ke orang nak amek aku nih, ade ke? layak ke aku? haa. stop2. itu bukan kerja kamu Cik Syamimi Razali. kerja kamu DUIT. doa+usaha+istiqamah+tawakkal. dapat ke tak, itu urusan Allah Yang Maha Esa.
~doakan yang terbaek untuk aku dan kamu jua~
~~~~('',)~~~~


Monday, April 11, 2011

Jauh Perjalanan Luas Segala. ($_$)

assalamualaikum . . 
maybe, entry kali nie, laen macam kot..
haa, memang laen dari yang laen la brader..
semarin, (semalam plus kelmarin la tue ) hiks..
***my mum and me enjoy the journey to somewhere.. actually dekat2 sini je pom.
but, mim de something yg menarik nak share ngan kongrang sume. peace !
it's all about human being. 

First, 
on my way, mim terserempak ngan satu excident. seriously, sian kat makcik tu. . mim terpikir pikir kenapa laa ade makhluk Allah kat muka bumi ni, sanggup langgar dan lari.. dat's orang panggil langgar lari. dah la mak cik tu naek moto jeh, taw laa yang langgar tu naek kete, tapi, ke mana hilangnya humanisme anda? elleh, setakat naek HONDA ACCORD tu, ape la sangat ! 
nyawa macek tu di tangan anda la brader. maaf ! mim tak sempat nak take photo, coz my mum nak cepat. perjalanan perlu diteruskan. semoga brader HA dapat balasan sepatutnya.



Second, 
cube jengukjenguk gambar di atas ye.
mim termashuk ke dalam satu mall. sebenaunya, mim nak pegi beli sandal baru. hihi. (alamaks ! termenyohor la plak. sorry ) anyway, tu bukanlah the main purpose mim nak post kat sini. okehh, sejujurnya. mim amat terkezzut ngan anak anak gadis melayu. hurmm, mim pom bukanlah nak bukak pekung sape, tapi.. ye laah. pakaian, masyaAllah. macam pembalut ape ntah. dahlah, jalan berkepit2 nga boys. buuk! sekilas, mim terpandang kat sekumpulan Chinesse, hurmm. mim terdiam. Beda yang amat pemakaian anak2 melayu kite dgn chinesse. lantas mim terdiam. bertafakkur maybe. :)
wait, perjalanan yang berbaloi, coz mim dapat dua pasang sandal bru. hihi.

Third,
mim dah mula mengerti apa itu animal lovers.
huraiannya ? ohh. tidak perlu.
anda semua already knew about it.

okehh, gotta go !
~semoga sentiasa berada di bawah rahmatNya~

Friday, April 8, 2011

Show me the way :)

{ bestnye boleh blaja abroad }
{ bestnye boleh maen salji }
{ interesting jugak law dapat jumpe nga mamat 2 saleh ni }

oh tidaaaak . . 
tolak ke tepi angan anda.
mim !
tolong hentikan angan angan omong kosong anda. 
sudaa. hentikaan. cukuplaa tu nak berangan lagi.

~~~('',)~~~

sekarang ni, mim dah realise, who I am,
yarh ! insan bernama mim sedang berusaha giat search, search and search.
mane taw, ade rezeki datang tergolek2, daripada mana mana pihak yang nak bagik sponsor.
seriously, i'm felt in love with veterinary field :)


( tengok meoww nim. monyok jerk. sabar ye. nanti doc inject . hihi )

veterinarr goona be.
kawan2, doakan mim ye.
semoga mim dapat apa yg dihajati.
semoga sentiasa berada di lorong yang betul.
( bak kate novel The Road Not Taken nihh. hehe )

*bergune jugak belaja novel tu. tenkiu ticer. hihi :)

Wednesday, April 6, 2011

Lefthanded. . :)

oh noo !
di dalam kebosanan di tahap maksima setinggi Banjaran Alps, lantas mim pom terbuat research
sal hubungkait lefhanded ngan ritehnaded.
wic one is better ? guess !
let's cekidout !

~only 10prcent  out of 6.7billion kat dunia ni kidal.~
~lebih ramai lelaki kidal banding ngan kaum Hawa.~
( mak oii. specialnye aku ! hiks )

but, de gak statement berani mati yang mengatakan orang kidal ni, jangka hayatnye lebih pendek sembilan tahun than right handed. adehh ! lomah jantung mim. reasonnye, golongan lefthanded cepat stress coz banyak kene sesuaikan diri dgn cara yang berbedaa. 

''hello, atuk mim kidal gak. sihat walafiat jerk.''
lantaklaa. mim ta nak amek port,
hihi. mim yakin, ajal maut di tanganNya, Pemilik Sekalian Alam. :)
~~~~~(''.)~~~~

lagi ?
:: . . mim nak listkan tokoh2 yang lefthanded gak. . :: 
++Barack Obama++
++Leonardo da Vincii++
++Tom Cruise++
++Angelina Jolie++
++Prince William of England++
++Albert Anstein++
++Lin Dan++
++Bill Gates++
++Syamimi Razali++

patutlaa.. aku chantekk macam angelina, pandai lukis pic Monalisa dowh, de dapat wasiat drpada Princess Diana,
pandai tengok Piala Thomas, pandai bersyarah tak tentu pasal..
dan akan jadik saintis terkenal kot. 
de kaitan rupenye ! hiks. 

~lalala. sumtimes, jeles itu PERLU. chow. syukur seadanya ye !

Tuesday, April 5, 2011

time kasehh awak :)

ape? ni haa. mim nak ucap thank you soo much,
 coz dah bagi present yang ntah sempena ape nim.
nak kate menang Anugerah Bintang Popular, tak mungkin.
si Saheizy Sam dah bantai dah.
hurmm, and wat so ever laa..

wlopon simple mimple jeh, but its cute dowhh !
hihi. 


disebabkan you bagi cenggitu jeh, saye pom dgn tidak thu malu menggubahnye.
love la katekan. hehe.


''senyum. tak perlu kata apa2. 
bila semua senyum, dunia tiada penyakit. sennyum''
awwcak !


Rumah say mari, saya say sorry :)

aduh. hangat2. tajuk pom dah hangat.
since mim dah jadik suri rumah tanpe tangge spenuh mase nim,
mim pom lantas menyulam memori manis di sini. :)
oyeahhh. it's all bout us !

walaupun hanya tiga bulan kite kerja same2, kne briefing rmai2, tangkap burung rmai2,
tpi, ikhlas mim cakap,
terasa cam ade bond antre kite. bond yang teramat2 lah erat.
swear. mim rhindu korang. . 



to my dear HR, kak ros, time kaseh banyak2 coz jage kami semua
dengan baek. Rhindu nak dgr ayat ni,
''tangge tak sapu lagi nie'' hehe.. tiap2 pagi, for sure nie laa suara kak ros.
ampun. hihi. i will miss dat. . :)


aduhh. azim. sapik. a.sepu. amir.kak na. kak nurin and sume2 laa.
time kaseh krana mewarnai dunia mim.

urmm,
kak za, bile nak stori mori pasal si dia lagi? nanti share erk. hihi
kak fatma, keep on smiling. insyaAllah, dpt SA yg lagi best dri saye nim.. :)
kak imah, kamu tahu apa itu makan ular? hihi. femes laa..
bos, i learn so much from you. sporting. huhu
fahmi, love to hear your love story. naseb badan laa. :)

okehh2..sorry erk, post pics korang tnpe permission. hihi.

~ got to go ~

p/s : azim, udah2 ler tuh, kacau kak fatma saye tuh. . hihi. malu2 je die..



Alhamdulillah. :)

assalamualaikum. . 
mood mim dah datang.
yeahaa..

senanye, mim baru sudaa berkabung nim. hah?
pesal. ade laa tuh alkesahnye. dudakah? bankrapkah? overseakah? 
dan sebarang kahkahkah laa..

hihi. :)
mim shukke dengan muka baru my blog nim.
so pinky !
hiks~

kepada sume pinky haters :
jangan marah2 ye.


alkesah hidup mim bermula lagi...
harap2  berterusan yea.. :)