Bumi Indigo

Monday, February 28, 2011

dedikasi ini untuk kamu!

dear syazwina zamri..
aku nak mintak maaf banyak2 sangat..
walaupn aku tahu ngko mmg sure tak bace blog aku 
yang serba tak kena nihh.

but, hidup mesti diteruskan juge.
jadik, aku skali lagi nak mintak maaf di atas pe yang telah berlaku.
sorry for dat my dear wina.
hope we always keep in touch!


kepada sape2 kawan kat SM SAINS SULTAN MAHMUD SPM 2010,
aku mmg rhindu korang giler2.
best kan law boleh kumpul ramai2.
aku dah ade plan, nak buat bbq,
mandimanda kat air terjun.
umm. bestnyer.
kat kampung aku ade satu tempat menarik. chantek!
aku boleh je nak sponsor ayam if u all sangup datang jauh2 kat tempat aku nihh.
tapi, aku dah serik nak plan itu dan ini.
aku hanya berharap ianya akan terjadi.
ku benar2.


..berlalu dengan gundah di hati..

Thursday, February 24, 2011

naseb baek ade gigi..:)

selamat siang pak!
hihi..:)
senyum2 saja ya. jangan marah2, nanti cepat tue.. ahaks!

okehh, dipendekkan cerite. hari nim, mim tak kerja. so, terpikir la plak nak pegi carik angin kat somewhere. haa! then, I got an idea. 
'kalau aku pegi tempat kerja pom okehh kot. jupe kengkawan jap'
hihi.. mim dah mule bersuare.

okehh, then. mim pom dengan selamber badak, press the motor, tekan the gear.
then, moto pom go on. everything is ok.. heee.. until kat pasaraye tuhh.
mim punyer la sembang ngan kawan2 kat sane. hihi.
urm, kejap je coz mase tuh dah lewat.

mim pom berkejar-kejaran pergi kat tempat letak moto.
punyerlahh kontrol ayu, naek moto. hehe. maklumlah ade mamat hensem kat situ. 
ayu itu penting..:)

then, on my way back, bile sampai kat traffic light?
guess what? ape berlaku kat mim?
ayya.. memang memalukan la brader. moto mim tetibe jerk saket.
doot..doot..duut..doooit.. doooot..

haa.. cenggitu la bunyik moto mim. hai, pasal ape nim?
malu la brader, kat trfic light plak tuh. tersedut0sedut cam siput sedut lekat tulang gajah pom ade.
aishh. mim dah mule bengang nihh. mim pakse jugak . .
press moto tuhh sekuat tenaga mim. please la..
nak sampai umah jugak..tolong la wahai moto ku tersayang..
sikit je lagi..
namun, hampehh.

mim kecundang di atas jalan raye. malu weyh.
mim pun cepat2 turun.. tunggu kat tepi jalan.
one by one kete lalu, then, siap tekan hon lagi.
hai.. mahu meletup jantung nihh.
tengok2, minyak dah kering.. aduyaii.. apelah naseb diriku..

i called my sis..
''alom wehh. come here. moto mampus lahh..minyak abes dop oyak sepatoh pom''

my sis plak cakap cenggini,
''jap2, nak suh kawan pegi amek''

hahahaa.. tak sampai lime minit, hero da sampai.
thank you so much brader. hihi. 
my sis punye ehemm2 datang menyelamat.
but, mim just call him gigi.. hehe.
(adelah tue sebabnye yang teramat munasabah.hihi)

 nie haa,
hero malaya. maaf. tak boleh kasi gambo full.
tak mintak izin tuannyer laa. xsempat.
papepom, thanks ya!

hurmm, moral of the story,
jangan lupe check moto anda sebelum perjlanan dimulakan.
minyak kasik full gitu..
jangan sebok nak cepat sampai ye!
hihi..:)

okehh. salam peluk cium dariku..


Sunday, February 20, 2011

alamak! kecoh habess..

assalamualaikum sume!
first af all, slamat menyambut maulidurrasul.
selawat dan salam ke atas junjungan Nabi besar kite, Nabi Muhammad s.a.w.
haa. dis tyme, mim nak story satu cerite ngan korang.
memang gempak abess laa.
sumenye pasal seekor binatang.
abes kecoh satu pasaraya.(tempat kerja mim le) hihi.


hee. nampak tu? spesies nilahh yang nuat kacau bilau tadi. hish.
nak dijadikan cerite, ade sekor burung terlepas masuk dlm pasaraya. aduyaii.
ape lagi, bising la bigboss. bukan ape, takot2 siren kecemasan bunyi jerk.
hurmm.

''sume pegang batang nyapu. se sorang. boys and girls.'' bos mim cakap le tuhh.
ayya. camne nihh. abehh la ayu aku. pi kerja, tengok2 pegang batang penyapu.
tak kiralah, ape nk jadik. janji boleh balik umah awal. bos dah mention awal2,
selagi tak dapat, tak bleh balik. aduhh. nak tak nak.
wahai puteri syamimi, andai wajib sertai kempen cacthing the bird!
tapi, mood geram bertukar jadik mood happy.
haaha. mane taknye, sume staff duk pegang penyapu. setiap sudut, sure ade staff 
yang da ready dengan batang penyapu masing2. haha. lawak abes. cube korang imagine.
custumer pom naek takut. haha.

mim memang semangat giler nak tangkap si bird tuhh. hehe.
lari sane, lari sini, lompat lagi, lompat. 
haha. riuhh sesangat.

lastly, naseb baek ade hero yang dapat tangkap.
time kasehh tak terhengga kat staff yang berani mati ni yep..:
..tengku fahmi tengku zahwin..
..syafiq..
..mat pat..
..bosku..

dan tak ketinggalan, mim juge. hihi.
akhirnya, sume staff dibenarkan balik.
hari nih balik lewat kerana kau wahai si BURUNG.
len kali, kalau berani masuk lagi, mim tembak.
okehh.
last warning.

HEHE. 

salam perpisahan.:)



Friday, February 11, 2011

cooking tyme :)

haa.hallo.
selamat datang ke laman blog chef mim.wakkaka.
ni ha. resepi mim.
honey cornflakes!
best.haa! tak percaye!
jom mim buktikan. berbekal semangat kental membara, modal sepuloh hinggit,
nie la hasilnya.waaa!

niela bahan2 nyer..
sebelum kelas masakan bermula.hihi.
next step is..:

haa.susun bekas2 chantek2 gitu.
bak kate mim, chantek itu cantiklah.haha.
tak sabar lah.ni first time taw.aaw!

mule2, korang panaskan butter cenggini.
ceewah. dah boleh jadik chekgu masakan nih.hehee.

waa..dah siap pom. atur kemas. sedia untuk masuk oven.
are you ready? haaha. mim buat sorang jerk. tak sangka le plak.kihkih.
(pandai jugak aku rupenyer)

yang ini keluaran spesel bagi someone yang tak percaye mim pandai masak.haha.
tengok jangan tak tengok. elleh. haa. dah terbukti ann?
mulai hari ini, akulah wanita terhandal dalam dunia masakan dunia.hehe.

taraa..
hasilnyee.saya suke.

mim pun menjamulah dengan penuh berselera.siap bawak pegi tempat kerja lu.they all sume puji. hee. agak mengembang la beb. wakkaka. ta kiralah ape korang nak cakap yang penting, BEST!
taa. ape? nak resepi?
harap maaf. resepi terpakse dirahsiakan identitinya.hehe.

salam daripada chef mim.yaw!
chow!

haa.. terbaru punyer.. :)


bosan itu hadir
hadir dalam diriku
diriku harus berubah
dan aku telah berubah
berubahh
lihatlah..
taraa.
hahaa.

penampilan terbaru mim
amacam?
dengan bantuan :
captain alia delaila
captain nurul jannah
thanx dear :)

mim dah puas hati.sumpah tak tipu.hehe.


mim nak masuk tidur dengan heppinyer.
moga2 mim termimpikan belog mim yang chantekk ini.
hehe.
ceewahh..
selamat malam.
dan mim berlalu sambil tersenyum sendiri.
wah, cantiknye.

Thursday, February 10, 2011

conteng cintung diriku jua..(^_~)

hallo..assalamualaikum..

fes skali mim nak mintak ampun maaf banyak-banyak dan tak terhengga kat kengkawan sume. sumpah! mim busy tak sempat nak update blog nih.hehe.(hekelleh.busy sangat le tuh.ngalahkan najib jeh). hehe. tarak kiralah ape orang nak kate, tapi yang pasti mim busy bersama hidup happy gho lucky mim.wakkaka.:)

okeyh.anda sume sehat? ade demam2 ka.walaupun korang demam, mim anggap korang sehat je la ek.
harap maaf.bekalan ubat dah abess.hehe.

meneruskan sesi conteng cintung nih.mim nak warn awal2, kepada sesiapa tak kiralah korang berpangkat datuk ke, datin, nenek takde gigi ke, askar ke, even erra fazira sekalipun, mim nak tegaskan bahwa belog ini kepunyaan mim(yakni nurul syamimi razali).hahaa.so, jangan terkejut law mim nk membeebel panjang2 taw.mim ost kan entry nih untuk sesape je yang kompius sal mim.haha!

1. mim suke makan ape..
haa..sebut je sal makan. terus berseri2 muka air muka mim. ntahla knape.waa! mim ni anak kampung je, xpernah menghinjakkan kaki suci ini ke kota kula lumpoq tuh. menara KLCC pom tak kenal. apa lagi nak masuk lam HARD ROCK CAFE, STARBUCKS, and so on. rendah diri le pelak minah songet nih.heheh. so, tak heranlah kalau mim tak minat western food, okeyh? so, mim minat ape?haa.. law korang nak taw, sume spaghetti bolognise, chicken steamboat, or sweet sour tu sume, akan mim ketepikan jikalau mim dah nampak tomyam kat depan mate. slurrp! wow! da taktaw nak cakap ape dah. mim memang super dupper peminat tomyam.hurmm.bestnye, di sini mim nak buat statement sikit, KEPADA SAPE2 YANG NAK PIKAT SANUNBARI MIM, just sediakan satu balang tomyam.haha. then, everything will ok.haha. senang je kan?

my fave. bestmyer..:))

one more thing, jangan pernah nak tawar-menawar kat mim sebarang makanan yang hidup dan matinya dalam sungai.haha. ada paham ka.. contosnye, ikan patin, keli, and so on. haish! amacam law kasik ikan patin masak tempoyak? ok? tak jugak.haha. harap maaf kalau mim terlalu choisy. tapi, mim pun tak pernah minta jadik cenggini.sob3.. sedih la juagk taw. mim sesaje nak share ngan korang ni. haha. mane la taw, in da future, korang nak ajak mim makan ke.hehe. ni bolehlah jadik tips penting ann.:)

2.mim suke tengok ape erk..
haa.adakah korang sudah terpikir yang bukan2. masyaAllah. untuk pengetahuan korang, haa. inilah yang akan menjadi santapan mate mim. teramat2 suke tangok ini..:)

alamak.chanteknye dis kitten.
comey yang teramat sangat.
boleh tersentuh hati bile tengok sleepy kitten.
mak oii..(~_~)

ni my cat.name die putih.
love it so much..
p, skrang die dah takde..
jauh kau pergi meninggalkan diriku..:(

okehh.kite tutup dulu sesi kenal mengenali nih.
bubye..

salam kerinduan dari kejauhan..:)