Bumi Indigo

Thursday, May 24, 2012

Perihal Dia

Assalamualaikum, Syamimi Razali.


Perihal dia, berat tangan nak sambung penulisan, tapi, di teruskan jugak. ingin di privatekan, tapi, dunno how ? Perihal dia, tentang dia, seorang yang biasa biasa.

Neutral
mungkin agak memboringkan kawan dengan dia, since dia sendiri tak pasti apa dia punya hobi, apa dia punya favourite sport, dia tak layan kpop macam remaja lain, dia tak follow apa apa latest songs, movie terbaru, langsung tak berkeinginan. weekend, dia memang tak pandai nak keluar jalan, berwayang wayang, yes, she's neutral, not natural. jangan silap faham, mungkin ada sebabnya kenapa dia gemar santai di balkoni rumah, rather than buat aktiviti seperti remaja seusia yang lain. mungkin, dia tak faham dia punya life. but, please, jangan cakap dia takde life ;')

Touching
dia teramatlah sensitif, lebih lebih lagi dengan orang yang dekat dengannya, mungkin sebab sikapnya yang penyayang, lembut jiwanya. ramai yang senang dengannya, ramai juga yang tak selesa, dia bilang, sebelum ni, semua okay, sejak dua menjak, jadi tidak okay, fikir positif, faktor perubahan hormon mungkin. dia senang terasa hati, air mata dia senang je jatuh. usah di bilang, memang tak terbilang, please darl, tak mahu sedih sedih lagi. please be strong macam dulu -,-'

Friendship
dia senang berkawan, teramatlah menyayangi sesebuah perhubungan, senang percaya, tapi, nyata dia silap, bila percaya, maka hundred percent lah tahap kepercayaannya. kalau ter'silap' percaya, for sure mangsa lah dia. dia sayang kawan dia, but hari demi hari, makin renggang. senang bergumbira, senang juga bergenang air mata. hanya satu kekuatan sejati, kembalilah kepada Sang Pencipta, Allah Tuhan Pemilik Sekalian Alam. insyaAllah, temui ketenangannya.

Bicara
dia senang berbicara soal hati. soal politik. soal makanan. soal fesyen. but, please, she's not strong enough to speak about mom. di hadapan, dia gagah, dia senyum. at the back, mungkin dah jurai jurai air mata keluar. dia juga punya mama, sama macam orang lain, tapi, mungkin ada sedikit perbezaannya, mungkin ada kisah lampau yang dirahsiakannya. who knows kan ? so, please dont talk about it anymore. at first look, she's behave like a 'young mama' , speaks softly, walks slowly, and so on lah. but, do u dare to call her 'mama'.?


dia punya kisah cinta yang agung, dan takkan pernah mungkin dia bongkarkan. donno what for i talk bout this. k, hav to go. Assalamualaikum.

Monday, May 7, 2012

Trial Mai 2012


;'(

C'est mon faut. Je n'ai pas beaucoup étudié. Je n'arrive pas de faire la meilleur.
Ya Allah, lembutkanlah hati mereka. Amin Amin ya Rabbal Alamin.



Saturday, May 5, 2012

Ukhwah

satu cerita, seribu makna
cerita tentang kami, pendidik bangsa
suka duka ditempuh bersama
kami jatuh, kami bangkit menuju angkasa
moga mendapat barakah yang Esa

notre maison. Allah nous benissons, inchaAllah.
merci mon Dieu. j'ai des amis qui sont toujours me dire
''mimie, hayya allassohlah ensemble'' ;')
ici, j'ai appris comment devenir une imam. Alhamdulillah.

Friday, May 4, 2012

Mata Wanita Seribu Rahsia

Assalamualaikum Peace be upon youu ;)

satu dua mula. Baru saja googling, and then, terjumpa something yang mungkin agak menarik untuk disharekan. eh ye ke ? entahlah, mungkin hanya menarik di mata mim, sebab dulu dulu waktu zaman sekolah, kawan kawan cakap mata mim ni saiz tak normal. haih. macam macam lah korang. mim celik, dikatanya tidow. glurpp. tapi, takpe, mim tidak keseorangan. ada lagi yang lain..

Jom tinjau kat bawah.. Apa rahsia mata agaknya. ? 
si mata sepet xD
Saiz mata kecil
peramah. banyak cakap. periang. marah lambat sejuknya. hal bercinta suka tukar pasangan. sooobs. boleh bahagia dgnnya jika turut kehendaknya.
boleh memkelam kabutkan lelaki. *taktahu macamana nak explain ;DD  

Saiz mata sedang
sederhana ketrampilan. tidak banyak berahsia. ada pertimbangan.bertanggungjawab. perlukan belaian mesra suami. erkk. *ini hal subjektif mungkin o.O

Saiz mata lebar
cukup kuat berahsia. otak kurang cerdas. pemarah. bertindak tanpa fikir panjang. tiada arah tujuan.
mudah putus asa. sangat setia. walaupun contres melebihi pros, tapi, i love it much much. it's perfect in my eyes ;)

Mata jarang berkerdip
wanita ini istimewa. bijaksana. budi pekerti. setia. bertanggungjawab. tidak cerewet. membantu. membahagiakan dan menceriakan.
Wahh ! ini memang terbaek. okayy, from now on, nak kontrol tanak kerdip kerdip mata dah. barulahh jadi istimewa ;)

okayy, dah dah, tak dapat oden nak listkan semua nya. yang terpilih sudah ;)
apa apa pun, ini hanyalah santapan mata untuk dibaca, bukanlah untuk dipercaya hundred percent.


sebelum warkah ini berakhir, 
someone told me that,
''Bunga yang cantik, jarang yang harum.''