Bumi Indigo

Monday, April 11, 2011

Jauh Perjalanan Luas Segala. ($_$)

assalamualaikum . . 
maybe, entry kali nie, laen macam kot..
haa, memang laen dari yang laen la brader..
semarin, (semalam plus kelmarin la tue ) hiks..
***my mum and me enjoy the journey to somewhere.. actually dekat2 sini je pom.
but, mim de something yg menarik nak share ngan kongrang sume. peace !
it's all about human being. 

First, 
on my way, mim terserempak ngan satu excident. seriously, sian kat makcik tu. . mim terpikir pikir kenapa laa ade makhluk Allah kat muka bumi ni, sanggup langgar dan lari.. dat's orang panggil langgar lari. dah la mak cik tu naek moto jeh, taw laa yang langgar tu naek kete, tapi, ke mana hilangnya humanisme anda? elleh, setakat naek HONDA ACCORD tu, ape la sangat ! 
nyawa macek tu di tangan anda la brader. maaf ! mim tak sempat nak take photo, coz my mum nak cepat. perjalanan perlu diteruskan. semoga brader HA dapat balasan sepatutnya.



Second, 
cube jengukjenguk gambar di atas ye.
mim termashuk ke dalam satu mall. sebenaunya, mim nak pegi beli sandal baru. hihi. (alamaks ! termenyohor la plak. sorry ) anyway, tu bukanlah the main purpose mim nak post kat sini. okehh, sejujurnya. mim amat terkezzut ngan anak anak gadis melayu. hurmm, mim pom bukanlah nak bukak pekung sape, tapi.. ye laah. pakaian, masyaAllah. macam pembalut ape ntah. dahlah, jalan berkepit2 nga boys. buuk! sekilas, mim terpandang kat sekumpulan Chinesse, hurmm. mim terdiam. Beda yang amat pemakaian anak2 melayu kite dgn chinesse. lantas mim terdiam. bertafakkur maybe. :)
wait, perjalanan yang berbaloi, coz mim dapat dua pasang sandal bru. hihi.

Third,
mim dah mula mengerti apa itu animal lovers.
huraiannya ? ohh. tidak perlu.
anda semua already knew about it.

okehh, gotta go !
~semoga sentiasa berada di bawah rahmatNya~

2 comments:

Misz Jenny said...

honda accord tu mahal pe..
hek3..
jaat btol dya..
kite bakor je!!

Syamimi Razali said...

wehh3.. udah2 le tuhh nak bakkor..
saket mate aku.. bako here and there..

wehh, p, bak kate, sian ngat kt mocik tuhh. tergolek ats jln..