Bumi Indigo

Friday, July 27, 2012

Ramadhan Kareem


Assalamualaikum
Salam Ramadhan buat Abah Umi kat rumah, dan satu satu nya kakak mim yang jauuh di Selatan sana. Sihat sihat selalu. 

Alamak! rhindu rumah. Makan lauk grand grand kat rumah tu, jangan lupa si bungsu kat perantauan ni. Sedih sedih. Rhindu suasana kat rumah, kena paksa bangun sahur dek Abah yang handsome tu. Selagi tak bangun, selagi tu tak berganjak dari katil. Arghhh. abah memang penyabar -___-. Kat kampus pun, Abah kejut kan jugak. Call call call sampai lah call tu diangkat. Kene bangun jugak, ambil pahala sunat tu, kata Abah. Ok ! o.O

Semalam, mim dan semua classmates iftar beramai ramai kat luar maktab. means, boleh lah nak merasa makanan selain 'Garden' dan gerai Makjah pujaan kami. eh. takpun. sekali sekala berubah angin. 

Jam 6.40. Melangkah keluar dari kampus kesayangan. Hoooray !
Lagi setengah jam nak berbuka? Sempat ke ? 

bila dah lapar, maka berebut lah sapa order lagi cepat.
The menu is mine lah -.-'
tengok ais kacang mencair depan mata. memang mencabau iman. haih.
on of My favourite. nyumm nyumm ;)
yummy, just a bowl of tomyam sayur, sotong tempura and ais kacang. 

Senyum kambing. kunon mampu tahan tengok Ais kacang depan mata. slurrrpp !
Puyut bergendang gendang mohon di isi seberapa segera

bila dah transfer pegi Sabah, jangan lupa kami.
*ayat tacing*

Them. Adri with his peace !
and Mr Faisal with his pre-cute smile. :D

With the only chinese in my class, Susan.
sangat respect muslim maa, nak minum air pun, sorok belakang langsir, so cute ;)


bai bai Ali Cafe ;)
heading to Masjid Tenaga Nasional Berhad for the tarawih.

kenyang puyut senang hati.
alhamdulillah. syukran Ya Allah ;)

One Heart, all about us.
Terubat rindu nak berbuka puasa di kampung halaman, bila bersama kalian ;')

Dah hari keenam berpuasa. sama sama semak kita punya checklist, dah terlaksana ke belum? jom sama sama tingkatkan amal.
Sama sama kita manfaatkan bulan Ramadhan penuh barakah ini untuk mendekatkan diri kepada Pencipta. 
Laa Ilaha'illah, Muhammadan Rasulullah.


No comments: