Bumi Indigo

Tuesday, April 26, 2011

Seharian Bersama . . .

Madame Yati
malu nak bercerita.tangan segan ta terkata.hati berkata tak perlu bercerita.sesi belajar bahasa perancis yang menyeronokkan dan meletihkan kot. ops! sorry madame.memang superb la. dengan waktu yang suntuk muntup tu, madame share pengalaman menuntut di France. haa.semua bende kite sembang.eiffel tower,lyon,monacco skali.sedar ta sedar, tounge dah makin liat nak sebut bahasa2 perancis yang sememangnye indah teramat itu.yang ku ingat hanyalah je t'aime. (haha. ayat tu sampai ke tua pun aku hafal kot). ececeh. ngade betul. papepun, thank you madame.pray for me.ta lame da nie nak interview jadi cikgu perancis nie.hehe. boleh ke nie??

Sahabat
yehaa.ini port yang aku paling shukke.selepas berhempas pulas menyeksa diri speak francais, akhirnya santai santai la plak.one by one aku pegi kutip sahabat kat rumah and kat tempat kerja skalipun.hehe.ampun bos.heppinye kan. walaupun sekejap je dapat bersame, tapi perghh.heboh.kecoh.aku sayang korang.wina,qilah,atin, mirah.ken kali kite enjoy lagi erk. tapi, aku agak terkilan coz ada yang ta dapat join kami atas sebab tertentu.hurmm.nielaa memori yang sempat dirakam.
me and aqilah. sweet. :)
weena and atin. happy mood. :)

Team handball
haa.dalam diam diam, sempat lagi aku pegi jadi cheer leader.haha. ops! okehh.aku tipu je. pasukan sorak ta rasmi! memang sengit.awal awal aku sokong skolah aku, tpi, dah kecundang di tengah jalan. aku pun ape lgi dengan cik weena zamri dan ayahnye yang sempoi riuh rendah sorak sekolah laen plak.heboh. papepun,tahniah kepada team SBPI Batu Rakit dah dapat masuk semi final (team nie la yg aku sorak.hehe.mmg patut menang) :)
cempat lagi posing kat bas team. :)

Bomba dan Penyelamat
babak sedih bermula.sedang aku syok jadi cheergirl. tiba tiba asap keluar berkepul kepul di udara. hitam pekat. ngeri lagi ngeri lah. ta tahu macam ne nak xplain. lantas, aku dengan lagak pro, menggunakan henset separa mahal (awas! penipuan) itu, dail 999. fuuhh. cakap kolumpo beb. cayya lah.
''cik. di sini ade kebakaran nih.datang cepat cik.rumah rapat2nie. dah merebak pun."
"ye. anggota kami dalam perjalanan. harap bersabar."
*actually babak sebahagian dialog terpakse dirahsiakan.harap maaf.
sempat rakam...


punye la lambat cik abang bomba datang. dah la sempat lagi tanye2 name. aduyai. ta dapat diselamatkan. papepun. aku BANGGA dapat membantu. hihi.

Demikian sudah seharian bersama madame, sahabat, handballers, dan juga team bomba.
Hari yang mendewasakan. :)

11 comments:

Misz Jenny said...

sedih siot, gmbr aku tadak!!

wawawa

amalin said...

ak tade jgak.tanak update blog sbulan!haha.emm,ak pon igt je t'aime tuu aje.yg len da lupe.hehe.dsar gatai plus gedix da nie.HAHA. :)

Syamimi Razali said...

jenny : hehe. mu nih.. asyik duk sprong gambo sndri jeh.. hehe.. sabow2

Syamimi Razali said...

ama lin : je t'aime mc na laa.. hehe. siyes da lupe francaise nih..allolo.jgnla majuk2..

Alia Delaila said...

mcna gatoi! hahahaha. weewit mimi jadi superwomeng lah! :D

Syamimi Razali said...

ALIA : wahaha. mcam la mu xknal nga cik mc na tuh. hehe.


superwumen perggghh nie. :))

ms_v!olet^4 said...

wow..smpat lg jd superwoman...haha...
mmg njoy la kuar wlupun kjap je...
meh kte kuar puas2 neh...^^

Syamimi Razali said...

violet : haha. mmg super duper laa.. wife superman nie.. haha.. nti kite kuar ag erkk..

Epola said...

kawan awak name atin tu muka mcm kwn sy la. hehe

Syamimi Razali said...

hehe.. atin tu kembar awak kot cik Epola.. hehe

ms_v!olet^4 said...

before 22nf of mei??hehe