Bumi Indigo

Thursday, May 19, 2011

Tipulahh

Assalamualaikum dan selamat petang. First of all, salam terima kasih buat rakan rakan aku yang setia jenguk jengek kat blog aku nihh samada dengan rela hati maupun setelah dipaksain oleh syamimi the typewriter *mbahaha. Maseh2. Tipulah.. Mungkin aku dah takde mase nak post entri kat sini lepas nih. Maklumlah. Kihkihkih. Maaf maaf maaf.

Tipulah...
Okeyh. Sebelum berangkat ke dunia baru, tipulah law aku cakap aku tak takut nak masuk u nie. haha. pengecut rupenye. dikit dikit adela sekelumit gementar lam diri aku nih. ye la ! sape yang nak tegur aku law aku poteng kelas? sape yang nak kejutkan aku tidow pagi2? bolehke aku nak survive ngan budak besaw2 punye? mudah mudahan. Allah sentiasa ada untuk membantu hambaNya. InsyaAllah.

Tipulah..
Tipulah law aku cakap yang aku gumbira nak pergi hidup lam bandar kolumpo tuh. dah tujuh belas tahun aku serasi ngan kehidupan 'kampung' aku nie. siyes jujur aku cakap yang kehidupan di kampung jauh beda ngan life kat banda. dan apa yang aku harapkan, kat sane nanti adalah kawan yang mahu bersama aku lam suka dan duka sebagai pelajar baru ! *moody.

Tipulah..
Law aku cakap yang aku boleh survive kat sane. I don't think so. orang cakap anak bungsu nie, banyak karenahnye. dan aku ni anak bungsu. okehh. tak maw describe panjang panjang. pandai pandai lah teka ye. baik buruk nya. aku kalau boleh nak berdikari di sane. dah hampir sekian lame duk berkepit ngan family. yeah ! bukan aku tak sayang mereka, tapi aku sayang mereka sangat2. tipulah law aku cakap aku tak homesick nanti. will miss u ols ! i'll remember tiap tiap saat bersama kalian.

Tipulah..
Okehh. letih dah asyik duk men tipu tipu je. tipulah kalau aku tak jeles ngan kawan kawan yang dah dapat pegi oversea sane nuh. ade yang dpat UK, rusia, jepun and banyak lagi lahh. siyes ! hampir tiap saat naluri kejelesan terbit lam sanubari aku ni. tapi takpe, aku yakin Allah sentiasa mengaturkan yang terbaek untuk hambanya. and also, you get for wat you deserved ! hah. padan muke kau syamimi. time spm aitu, kuat sangat maen nye. kan dah gagal tu.*

to my dear Nurul Jannah Lazim, trima kasih untuk semuanya. tahniah untuk kamu. !
okeyhh. maaflah banyak sangat aku tipu korang kali nie. ta pe, tipu sunat nie. hehe.
okehh. hav to go. nak pack barang2 ni. malam ni dah nak bertolak pegi unibesiti.


tata memorimemora.
titi facebook.
tutu yahoo mesengger.

gonna miss u !

3 comments:

Misz Jenny said...

ni memang entri menipu!! hahaha

padahal daftar lmbt agy, wekk..

mekaseh tag aku!! kih3

Misz Jenny said...

eh, bukan tag, tp tulis name, name penuh lagi youuu

Syamimi Razali said...

hoho.. kini tinggal kenangan !