Bumi Indigo

Thursday, November 24, 2011

Wanita dan . . .

Assalamualaikum. Okayy, entri ini nak coret coret sedikit kesah hidup seorang wanita. Cheewah ! Wanita lah sangat. As a lady, of course ada lah something yang dah dijadikan habit mereka. Agak agak korang lah, apa ye ? Here, cik mim terfikir nak list kan. Hehe. Let's scroll down ;)

Antara wanita nak , apa mereka alergic , ?

1. Wanita dan handbag
haa ! lagi besar lagi perghhh. *kot lahh.
Ouch ! Aset utama wanita. Keluar rumah walau setapak, handbag pasti di sisi. Kenapa ye ? Actually, dalam bag keramat ni macam macam ada. Lipstick, maskara, mentos, minyak hangin, medicine, bil air, bil elektrik, dan segala bagai lah. Silap hari , buku hutang pun ada skali. No wonder lah, ramai sangat berminat nak rompak handbag kami slaku wanita ni. Pusat harta karun rupa nyaa ;)

2. Wanita dan Tudung !
haa. kan lawa macam ni . . ;)
Tudung itu mahkota wanita ! Well, cik mim sendiri tak tahu why like that ? Dan disebabkan title mahkota itu lah, fuhh, wanita memang peka pasai tudung ni. Ada fashion baru, fushhh ! terus grab sehelai dua. kan ? kan ? bukan itu nak dipersoalkan, permasalahannya, bagi wanita, pantang kalau kalau tudung gelembung sana sini, even sebesar atom sekalipun, senget sikit ke, dah tak tenteram nurani. Tergugat ke'cun'an katanya. Err, ye ke ? no comment ! 


3. Wanita dan cemburu
Hehe. Hanya mampu tersengih je. Apsal kak ? Terkena ke. Glurpp ! Inilah sifat wanita yang paling digeruni, ditakuti, especiallu oleh kaum Adam. Sesiapa yang cakap, ''aku tak pernah pun rasa cemburu kat sesapa.'' Sah ! Memang nak kelentong lah tu. sometimes, tengok orang laen pakai baju lawaa cikit je, dah bulat bijik mata. tu tu simptom cemburu le teww. Wahai wanita, jum kita sama sama meminimunkan rasa cemburu ! 


Sekian. wabillahitaufik walhidayah . Assalamualaikum w.b.t. 


Choww !
*sorry ! ending mengejut. Anjat boboyy ! Hahah.

1 comment:

Run Away said...

wanita dan beg tangan besar...stail korea tu...hekhek...wanita dan cemburu pula sgt serasi...;d