Bumi Indigo

Thursday, May 24, 2012

Perihal Dia

Assalamualaikum, Syamimi Razali.


Perihal dia, berat tangan nak sambung penulisan, tapi, di teruskan jugak. ingin di privatekan, tapi, dunno how ? Perihal dia, tentang dia, seorang yang biasa biasa.

Neutral
mungkin agak memboringkan kawan dengan dia, since dia sendiri tak pasti apa dia punya hobi, apa dia punya favourite sport, dia tak layan kpop macam remaja lain, dia tak follow apa apa latest songs, movie terbaru, langsung tak berkeinginan. weekend, dia memang tak pandai nak keluar jalan, berwayang wayang, yes, she's neutral, not natural. jangan silap faham, mungkin ada sebabnya kenapa dia gemar santai di balkoni rumah, rather than buat aktiviti seperti remaja seusia yang lain. mungkin, dia tak faham dia punya life. but, please, jangan cakap dia takde life ;')

Touching
dia teramatlah sensitif, lebih lebih lagi dengan orang yang dekat dengannya, mungkin sebab sikapnya yang penyayang, lembut jiwanya. ramai yang senang dengannya, ramai juga yang tak selesa, dia bilang, sebelum ni, semua okay, sejak dua menjak, jadi tidak okay, fikir positif, faktor perubahan hormon mungkin. dia senang terasa hati, air mata dia senang je jatuh. usah di bilang, memang tak terbilang, please darl, tak mahu sedih sedih lagi. please be strong macam dulu -,-'

Friendship
dia senang berkawan, teramatlah menyayangi sesebuah perhubungan, senang percaya, tapi, nyata dia silap, bila percaya, maka hundred percent lah tahap kepercayaannya. kalau ter'silap' percaya, for sure mangsa lah dia. dia sayang kawan dia, but hari demi hari, makin renggang. senang bergumbira, senang juga bergenang air mata. hanya satu kekuatan sejati, kembalilah kepada Sang Pencipta, Allah Tuhan Pemilik Sekalian Alam. insyaAllah, temui ketenangannya.

Bicara
dia senang berbicara soal hati. soal politik. soal makanan. soal fesyen. but, please, she's not strong enough to speak about mom. di hadapan, dia gagah, dia senyum. at the back, mungkin dah jurai jurai air mata keluar. dia juga punya mama, sama macam orang lain, tapi, mungkin ada sedikit perbezaannya, mungkin ada kisah lampau yang dirahsiakannya. who knows kan ? so, please dont talk about it anymore. at first look, she's behave like a 'young mama' , speaks softly, walks slowly, and so on lah. but, do u dare to call her 'mama'.?


dia punya kisah cinta yang agung, dan takkan pernah mungkin dia bongkarkan. donno what for i talk bout this. k, hav to go. Assalamualaikum.

3 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

"Dia" (tak tau Kak Mirror siapa yg u maksud)... tapi rasa2nya mcm sesuai je "Dia" tu gang ngan I sbb I pun tak layan KPop, tak suka tengok wayang, suka melepak kat balkoni rumah.. tapi satu je yg berbeza.. I suka berjalan!! :D

Misz Jenny said...

Olololo..
Seriously, aku sayang Dia.

Mimi XD!

Syamimi Razali said...

;)