Bumi Indigo

Wednesday, June 13, 2012

My Admire House

Assalamualaikum dan selamat pagi dunia.

Bangun pagi pagi, mata terus segar bugar nak update belog, ntah apa apa lah mim ni, haiyya. Mana taknya, semalam mimpi indah yang mendebarkan lagi mengasyikkan. fuhh ! *ayat taleh blah..

Mim mimpi rumah mim di zaman ntah bila ntah, mungkin abad 2020 kot, tu pun kalau bajet cukup, ye lah, beliau ada White House, kita pun nak jugak kan, dia punya villa, kita punya teres pun ok lah kan !

papepun, based on apa yang mim mimpi tu, boleh tahan laa, my futur house punya rules mengalahkan peraturan sekolah juvana Henry Gurney, Beurkkk ! tapi, macam menarik lah, here we go ....

simple macam ni pun okayy lah kan ? cute je. :)

No outsider allowed 
cehh, macam kawasan Istana je rumah mim tu. padahal, rumah takdelah besar sangat, mim bukan nak block terus siapa siapa yang datang menziarah, just as precaution. means, takde amah amah Indon, babysitter or whatelse lah, I nak jadik IronWoman ! hehe, bisa bikin apa saja, kekadang, bahaya hire amah ni, ehemm, paham paham je lah kenapa kan. Your husband is in danger ! haha :P

No Cigarette
masyaAllah, ni tersangat-paling-sangat lah mim allergic. kekadang, kalau makan kat restoren ke mana mana je lah, tertakdir lah penghuni meja sebelah tengah smoking, hurmm, memang rasa nak bagi gusti Ultromen je, tapi, apakan daya, pompuan, kene kontrol ayu lah sikit kan. hehe. so, hav no other choice, mim buat buat batuk kuat kuat, biar lah nampak over, janji mesej itu sampai. haha. ''Merokok Membahayakan Kesihatan lah brader.'' So, No smoker in my big big house, please. 

Cat's House
Dalam mimpi tu, hasrat mim nak bukak taman kucing tercapau dengan jayanya, hoorey ! siapa siapa yang tak paham jiwa kucing, memaaang rugi, rugi you, bagi mim, sometimes, bila ada problem, cakap kat kucing tu lagi mengharmonikan. *tiba tiba teringat kat kucing kat umah, manja dan hyperactif. so, my futur colocataire or nak specifik lagi, my futur protecter, please allow me to have a big family of cat in our family, hemmm, gelli weh aku, haha. tak sempurna rumah tu nanti kalau takde kucing, believe me !

The Remote Controller
kalau taknak tengok ada makhluk muncung panjang sedepa boleh hanger baju sepasang, haaa, jangan berani berani nak ubah channel televisyen, lebih lebih lagi, kalau dia duk syok layan dia punya feberet channel. takpe, bukan lama pun, satuu jam je pun, hehe. biar lah dia layan MasterChef Selebriti tu, dia nak belajar masak lah tu, *eheh.. sedar diri takberapa pro kat dapur lah tuu. biarlah dia layan program On Air Pak Nil tu, dia angan mak jenin nak jadi Host Top lah tu. hehe. menariknya rules keempat my futur house ni. terpukul pukul di benak sanubarikuu, hihi -,-


dah dah, kalau nak tulis semua, memang keyboard pun boleh rosak, cane parking kereta, ni garaj kau, tu garaj aku, aji no moto diharamkan kat our dapur, ni makanan aku bukan makanan kau, k, stop stop, over dah nim. kedekut hidung masen betul! haha. tade lah, tipu je tu ;) ikutkan mimpi mim tu, fuhh, memang rumahnya chantek, tenang dan paling penting design nya fuhh lawaa, kalau dapat kan best ! decorate ala ala Perancis gitu, hurmm, angan je lah kau mimi, 


hurmm, biar mimpi sampai ke bintang, kbai.

2 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

"Jika seseorang itu berjaya mengingati mimpinya dgn jitu petanda cukup vitamin B6 dlm dirinya..". ;D

Mimpi rumah cantik takpe, jgn mimpi rumah usang... ngeri!!!

Syamimi Razali said...

wahh ! Alhamdulillah, vitamin cukup..

but sometimes, lupa langsung apa di mimpi waktu tidur, haih.. tak balance kot ;D