Bumi Indigo

Friday, August 1, 2014

EuroTrip : Iskenderum, Turkey



 Assalamualaikum wbt

Now lets talk about Iskenderum, the most romantic place ever. Lols. No lah, kat sini ada sentimental value dia. Entah kenapa, sampai je kat sini hati rasa tenang semacam aja. Macam semua masalah terbang piu piu pergi menjauh. Alhamdulillah alhamdulillah dapat datang sini. Best sangaaat ! Okay, so nak pendekkan cerita, Iskenderum memang kena masuk dalam list lah bagi Pencinta Ketenangan. Gituuu. 

The girls.


Jom kenali serba sedikit pasal Iskenderum.
Terletak di negeri Hatay di hujung Turki, berdekatan dengan Syria dah ni. Juga dikenali sebagai Alexendria sempena the King Alexander The Great. Iskenderum ni terkenal jugak as pintu masuk ke Syria, senang nak masuk melalui pintu sini. Pemandangan kat sini subhanallah cantik sangat. Untuk peminat photography elok sangat lah ni.



Singgah sebentar di Laut Mediteranean. Cantik. Pelabuhan yang terkenal.

Photoghraper from Terengganu. Pelik, kawan kawan lelaki semua prefer mandi laut.
Dia still dengan kamera dia. 

Me. With vest UMission. 

Pokok pokok di pesisir pantai. Ramai yang berjemur. Memang kena jaga mata -___-'


Matahari dah hampir nak tenggelam, 
Happy us


Lepas penat shooting bagi gegirls dan penat swimming bagi boys, kami gerak untuk mencari sesuap nasi.
Plan nak makan biasa biasa saja, sekali tersampai ke sini. Allah. Tak pernah terifkir pun dapat rasa makan
tempat mewah cenggini. Not my family style. But this is the opportunity ! lol

Macam biasa. Drama queen in action. Hehe

Aunty, Ummi dan Hassan. Gembira tengok gambar sendiri. Hihi. Semua teramazed dengan kecantikan alam.
Masha Allah. Rasa macam Allah itu dekat je.
Ini lah restoran yang kami pergi tu. Layanan tiptop. Makanan mervellos. Masha Allah. Best !

See. Cantik dan strategik kan lokasi restoran ni ? Perghhh romantik betul. Timing pun cantik.
Sambil makan, sambil tengok sunset. Allah. Tersangat cantik. Fresh lagi dalam ingatan ni.


Voila, ini lah wajah wajah team kami. Sempat rakam kan memori bersama. Memandangkan ini restoran
memang untuk couple couple feeling so memang ada photograph berkeliaran. So apa lagi. Jom kita
bergambar reramai. Sudah mula rindu plak sahabat sahabat ni. Hurmm.

No comments: