Bumi Indigo

Saturday, January 15, 2011

aduyai..kerja punye pasal..

hallo..
jumpe lagi erk ngan mim..urm, korang dah bosan ngan mim ke? janganlah camtu.dunia mim baru je bermula, tak kan korang dah bosan ngan mim kot.walau papepun mim tak pernah lupa support membena daripada korang semua. akan mim sematkan di sanubari mim.hehe. mim cakap betul ni.:)

anyway, mesti korang tertanye2 kan, sape la si mim ni? aktress hollywood ke, peniage plywood ke, ataupun anak datuk ke? haha. okeyh, that's why la mim nak story cket.hehe. jangan risau mim story sikit2 jer.

pleng! skang ni mim ngah de kontrak taw.haha.kontrak pe plak ni?mim sekarang ambil kerja sambilan as sales assistant kat psraya terkemuka kat setiu ni.haha.nak dijadikan cerite, seminggu kerja, mim da nak berhenti taw! pressure la katekan. dahlah handset takleh gune, uh, macam kat hostel jah.haha.tapi, permohonan mim tak diterima.haha.apsal?okeyh, korang kena lah bace sampai abes blog mim nie.hehe.:)

sepanjang mim kerja kat situ, mim dah jumpe ngan satu kekuatan taw.haha.spirit la lebih kurang.sedar tak sedar, mim dah menyelam sambil minum air.ahaks~nakal betol.try korang teka? ape mim dah buat.haha.kepada pembace2 yang sedang letih bekerja ke, boring ke, meh sini mim nak share tips2 berguna.hundred percent berkesan.law tak caye kat mim, esok boleh buat praktikal terus.law tak pandai, mim kasik step kat korang.

1.try kesan mamat2 hensem kat tempat korang bekerja
2. buat2 rajin depan die taw.penting ni,:)
3. buat2 angkat benda2 berat depan die.aduh, beratnyer
4. haaa..lihat hasilnya.hari2 demi hari..

ayyo..mim xboleh lame2 ni, mim da kene masuk kerja dah..
nanti mim teruskan sal kerja mim lagi erk.
okey, papai.

MIM PUNYE CERITA.

No comments: