Bumi Indigo

Sunday, January 16, 2011

nanges...!

assalamualaikum korang!

hehe.mim dah kembali.taraaa! amacam korang sume sihat tak?macam biase lah, kalau tak sihat, mim ade tips bergune nak share.hehe.tapi, mim tak rase macam nak share something je malam ni.korang nak taw?

buat pertame kali dalam tahun 2011, mim mengalirkan air mate.sebak.sedih.kessot hati mim taw.dahla mim nanges kat depan orang ramai.malu or.tapi, nak buat camne, tak boleh nak tahan dah.korang mesti cakap, aik, mim ni anak manje lah, sensitif lah. but, up to you then.tapi, yang pasti, mim rase patut pom mim nanges takdi.

nie, mim nak story sikit kat korang.mim harap sangat2 korang sume dapat pengajaran daripada kesah mim ni.ok!hehe.

alkesah bermula di sebuah pasaraya tempat mim mencari rezeki,
niat mim bersih, mulia taw..

"mek, lapu suluh picit ado?" customer mim tanye.

mim jawabla cenggini, "ade pakcik. kat belakang sane.batery tester kat kaunter ye."
mim dengan lembutnye jawab sambil unjukkan tangan mim ke belkakang sana.

tanapa diduga,pakcik tu 'sound' mim taw.terkejut mim.naseb bek tak terkhucil.try korang teka, ape pakcik tu cakap kat mim.adush!

tak sampai seminit, air mate mim mencurah2 jatuh gugur berderaian ke bumi.sungguh! mim tak boleh orang tinggikan suare kat mim.mase tu, mim just mengucap je, apsal ngan pakcik nie, tetiba jerk tengking2 aq.mim pikir gak, ape salah mim..

kengkawan and staf2 laen dah datang kat mim.kumpul ramai2.tenangkan mim.adush! sayang jugak kat mim rupenye.:) thank a lot.

setelah sesi bedah siasat rupenye2, pakcik tu tak 'sihat'. adoi.ampunkan mim pakcik.memang mim tak taw.patutla macam2 pakcik cakap kat mim.

mulai saat itu, mim makin tabah hadapi cabaran hidup.mim tak kesah ape pun yang berlaku, yang pasti mim enjoy.
thank pakcik coz ceriakan hidup mim!

tata!
hope boleh jumpe lagi..:=)

No comments: