Bumi Indigo

Wednesday, June 1, 2011

Kapan bila mahu begini . . .

termenung bukan penyelesaian ~

Zero. . 
Aihh.. pembuka kata pun dah zero. hurmm. apakah? okehh la, mim nak melangkah tak berapa jauh sangat. dikit dikit aja. bukanlah seperti batu loncatan yang bisa melantun from zero to hero. i'm just a humble person. sejujurnya, mim rasa kosong sekarang. kosong. kosong dan zero. sebab ape kosong? haa. kena tinggal di boyfie ke mim.. astaghfirullahal azim. lupakan dulu boyfie boyfie nie.

semenjak mim check out dari sekolah terchinta, mim rase mim makin jauh dari Maha Pencipta. macam mana boleh jauh. ahh sudah. tak perlu nak hurai lebih lebih. mungkin hubungan dengannya, mungkin gaya hidup mim, dan mungkin juga penampilan . . tak dinafikan peraturan sekolah , memang superb. taught me everything .. mampu ke nak jadi macam dulu . . tepuk tangan tanya hati.

Jawab hati
Perjalanan mesti diteruskan. zero pasti tak selalunya zero. InsyaAllah, dengan izin Allah. Segalanya mungkin.

Dari Ibnu Umar ra; Rasulullah saw memegang bahuku lalu bersabda: 
"Hendaklah engkau berada dalam dunia seolah olah engkau orang 
berdagang atau orang yang sedang melalui di jalan (pengembara)''. 

nota kaki : ada ubi ada batas, ada hari aku balas. wait :)

Sekian wassalam.


4 comments:

Misz Jenny said...

opocot! terkejut aku tgok blog ni lawa sangat...hahaha

Syamimi Razali said...

muahaha. *ngade !

~NUR AMIRAH~ said...

aiyoo...saye same mcm kamu la mie...lpas kuor skoloh, mcm da berubah..baik la dduk kat skoloh tu smpai bile2..kn2?huhu... :(

Syamimi Razali said...

nur amirah : hurmm. kapa bila mahu begini..