Bumi Indigo

Monday, November 14, 2011

Kematangan

Assalamualaikum.

Well, sebut je pasal matang ni, apa ke bende yang first skali terlintas di fikiran korang ? Ada yang terus paaap pergi ke arah the way berpakaian, bercakap, komunikasi, dan mungkin jugak matured yang macam dalam istilah biology tu. Entah lah . Ape ape pun boleh =.=
matang ! ! come to mama ;)
Bagi mim lah kan, bila ada je rakan rakan or sesiapa je lah yang tengah diskuss pasal matang matang ni, mim prefer diam. or lebih jelas lagi, tak mahu menginvolvekan diri dalam perbualan tersebut. As for me, matang terlalu subjektif. And mim percaya, semua orang akan capai tahap matang masing masing , cuma antara cepat dan lambat. dan, .

the main point is, seriuosly, 

''agak sedih pabila ada rakan sendiri cakap direct kat kite. you ni tak matang lagi lah. please lah, matured lah ciket. what do you feel haa? And then mungkin kita dah start muhasabah diri, tak matang dari sudut apa ? macam mana nak ubah ? perlu ke ubah itu ini ? ''

Betul ke anak bongsu memang tak matang ?
Opss ! Please mim tak nak salah kan semua anak anak bongsu sedunia. Please ubah mindset tu. Maybe certain je yang manja ter extra. dont mark, elleh , nama pun anak bongsu. memang lah macam tu. i said no no no. 

actually , a lot of thanks to her for . . . . Really appreciate that. Because of you, i know that, ohh, i'm not matured enough. i'm childish. agak manja and so on. InsyaAllah. gonna be better ! >.< 

nota kaki : i hav no point actually. relate relate lah sendiri, insyaAllah, get it. papai.

3 comments:

Anonymous said...

ohoi!spe ckp ank bongsu mnje mai habaq kt cheq nie nah.brani depa duk kata kita lagu tuh nah.hihi

ney2

Run Away said...

sy anak bongsu..tapi rasa ok kot...;d...

Syamimi Razali said...

jom bukti kan !

Anak bongsu mampu dikari :))